Küldetésünk

Ismerős a kérdés?

"Mire jár a Gyermeked?"

"…úszás, ének, zene, tánc, hegedű, ping-pong, foci, tenisz, lovaglás, néptánc, festészet, grafika, színjátszás, tollas, társastánc, fuvola, német, bűvészet, korcsolya, síelés, szinkronúszás, kerékpár, makett-készítés, sakk, röplabda, angol, bábjáték, kosár, teke, majorette, rocky, énekkar, zongora, kézműves, kézilabda…"

…és még sorolhatnám….Nehéz választani….s gyakran nem is tudunk…

A művészetoktatás - az oktatás többi területéhez hasonlóan - keresi helyét a gyorsan változó világban.
A felgyorsult élettempó, a gyerekeket, fiatalokat érő információözön egyre kevésbé ösztönzi őket tartalmas, értékteremtő tevékenységek végzésére, az önmaguk belső világával való foglalkozásra.
Gyermekeink - velünk együtt - megszokták, hogy az őket érő információk egyszerre bombázzák szinte minden érzékszervüket, kölcsönösen fokozva egymás hatását. Gondoljunk csak a TV-re, vagy az Internetre, melyektől mindent "készen kapunk", a hangok, a mozgóképek, a zenék és a fények sajnos "elkényeztetik" a nézőket, s mindezt úgy, hogy mindezen tartalmak összességükben sem kívánnak szellemi erőfeszítést, valódi aktivitást.

Ez a felismerés vezette Iskolánkat, Kollégáinkat, hogy új alapokra helyezzük a Művészeti Iskolákban rejlő adottságokat és lehetőségeket. Iskolánkat azért hoztuk létre, hogy TÖBBET és KOMPLEXEBB ÉRTÉKEKET nyújtson minden téren, mint más Művészeti Iskola.

A gyermek ne csak egy statisztikai szám legyen az Iskolában, ne csak ezért fogadjuk el jelentkezését, hogy a szülő "ezt is letudja", hanem azért mert a Gyermek is egy EMBER, aki a művészetoktatás keretei között a maga és környezete számára is ÉRTÉKET teremt, miközben fejlődik.

Fontos számunkra, hogy a művészeti oktatás "ne csak" egy heti rendszeres, unalomig ismételt foglalkozások halmaza legyen, hanem nyissunk a VILÁG felé, s feltétel nélkül fogadjuk el a mellettünk alkotó, előadó, táncoló és zenélő EMBERT.

Amennyiben ezt a részt elolvasta, már most többet tett, mint Társadalmunk nagy része, pedig csak 1 percet olvasott…, azért olvasott, hogy Gyermeke számára a lehető legjobb döntést hozza.

Küldetésünk

Kérem, ismerje meg Küldetésünk 4 fő alappillérét részletesen, amennyiben fontos Ön számára, hogy Gyermeke melyik Művészeti Iskolába jár:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram